Våga vägra hormoner!

2010-06-22 | 10:10:23
Nu är jag sådär jobbigt ekologisk igen och beställt ett för Sverige relativt nytt sorts pessar, FemCap.  Slår som alltid ett slag för hormonfria preventivmedel. Hormoner förstör våra kroppar, rubbar balansen och får oss att må dåligt, och det värsta är att i många fall fattar vi ens att det är de som gör oss deppiga, överviktiga, tappar lusten osv...

Sjukt är att på många ställen skrivs p-piller ut som godis åt unga tjejer och det ges inga andra alternativ utan man blir klassad som dum i huvudet om man ifrågasätter metoden.
Dessutom hinner hormonerna inte brytas ner ordentligt i kroppen utan vi kissar ut en ansenlig mängd som sedan hamnar i dricksvattnet = inte bra för nån.

En sjuk grej till.. De flesta hormonella p-medel är subventionerade = typ gratis. Pessaret får jag betala 800 spänn för! Men det får det vara värt, aldrig mer att jag stoppar i mig hormoner. Men man börja ju undra hur de som bestämmer tänker.

Bild lånad från www.femcap.se

Bild lånad av www.femcap.se


Gul jacka?

2010-06-15 | 09:55:16
Sommarlovsmorgon är nu godkänt som program av Lava. Programledaren hade ju GUL jacka på sig! Och på tal om gula jackor så försöker jag hitta en sån i storlek 92 till lillskrutt till i höst. Fast då ska det vara en vindfleecevariant, älskar den vi har nu. På tradera finns tyvärr bara en massa blåa såna, men så kräsen som hon är så är ju risken att den inte används om den inte är gul. Tänkte ta en tur till Åsas på torsdag kanske, och se om jag hittar nån där. Vill inte, vill inte, vill inte köpa en sprillans ny. Vägra bidra till överkonsumtionen, liksom... När Lava var helt ny tänkte jag precis tvärtom. Ville inte ha begagnat, var typ rädd att hon kunde få molekyler från nån annan på sig. Molekyler som inte var värdiga att finnas på henne:-S Knasigt!


Förresten så är hon sjukt söt med äpple i handen:-)

Bryt en princip och överlev...

2010-06-08 | 09:53:25
I förrgår "nattade" vi lillskrutt i två timmar. Vilket innebär att vi borstar tänderna, läser saga på pottan, tar på pyjamas och en glad unge traskar själv in med nallen under armen och lägger sig i vår säng och säger: "Dagsosova", helt lugn. Sedan börjar kalaset. Det är som att kudden innehåller amfetamin eller nåt. Hon hoppar, studsar, står på huvudet, sjunger alla sånger hon kan, måste ha lite vatten, måste hämta Ozzy, måste räkna alla pinnarna på sängkarmen, måste tutta lite. Somnar nästan, upptäcker att hon håller på att somna, börjar om med alla sånger, vill åka rutchkana på mammas ben osv osv. Hon är inte arg eller ledsen eller så, har bara verkligen inte tid att sova. Och jag och J, vi säger att: "Nu vill jag att du lägger dig ner och blundar, nu ska vi sova. Det är jättemysigt att höra dig sjunga men vi får göra det mer i morgon...." Två timmar tog det, har väl varit mellan en och en och en halv timme senaste tiden. Det frestar på tålamådet!
Igår struntade jag i att man borde sova i sängen så vi fixade all tandborstning och sånt, lade oss i soffan och jag läste min tidning. Lava ville ligga hos mig och tutta och det fick hon såklart, och pang, hon sov på en halvtimme:-) Alla sätt är bra utom de dåliga...

Sjukling och vetenskapsmetodik

2010-06-02 | 11:44:18
Det här suger ju! Lava har spytt halva morgonen, Jonas lasrar ögonen i morgon bitti och i skolan har vi ett grupparbete att göra som ingen har varken tid eller lust med. Riktigt dålig tajming... Snälla sommarlov, kom nu! Får så jäkla dåligt samvete när jag är hemma när vi har såna här kurser. Så, klagat klart...

Det positiva är att nu blir soffan tvättad, det är jättefint väder, vi har både kaffe och 81%-g choklad hemma, jag har värsta tjusiga bloggen, Lava är grymt söt när hon sover och man får många kramar utan att för den sakens skull behöva agera klätterställning när man har en sjukling hemma.

Jag ska förresten på 2, 5, 25 och 83-årskalas i helgen. Nån som har presentidéer? Tips tas tacksamt emot!

Design by Nicaah!

2010-06-01 | 15:44:05
Kolla vad snygg min blogg blev! Det kan jag tacka mitt kära kusinbarn Nina för:-) Vill du också ha en design av henne? Klicka på hennes ikon längst ner i menyn!