Lite arg, ganska inspirerad och förskräckligt hes

2012-01-26 | 20:16:01
Bättre dag! Betydligt sämre hals, jag låter som Janis Joplin, men bättre dag ändå.

Den började inte så bra. Massor med energiminus på uppropet/introt idag vilket mest var en röra av felaktig information, trasiga projektorer, irrelevans och könsdiskriminering. Vi fick lite info om examensdagen. Jag ska ju bli Sophiiiiasyster från det fantastiska, anrika Sophiiiiahemmet och det är inte vad som helst inte. Det är dejt med prinsessan Christina, iklädd Sophiasysterklänning och Sophiasystermössa. Men stopp där! Inte för alla. Bara om du har snippa. Är du Sophiasyster med snopp får du inte ha nån Sophiasystermössa på huvudet, då får du nöja dig med en en mössformad brosch på kavajslaget, fick vi höra av tantaluran i full Sophiamundering idag.

Inte okej, tycker jag och fler med mig. Saken ska upp till diskussion. Energiplus när jag dock fick höra att tjejer tidigare år faktiskt skippat klänningen och mössan och kommit i kostym istället. Tanken är extremt tilltalande. Skippar jag mössan slipper jag dessutom mössans tio tygveck som ska symbolisera de tio budorden, som jag definitivt inte kan stå för. Kommer vi ingen vart i diskussionen med "de som bestämmer" så blir det absolut kostym för min del. Jag tänker inte delta i uteslutande av människor pga kön. Icke!

Bävan...

2012-01-25 | 11:39:37
Godmorgon!

Här sitter jag med mitt Kränku-te och bävar inför resten av mitt liv.



Imorrn börjar sista terminen. Vi har faktiskt haft lov nu ett par veckor. Mycket, mycket välbehövligt kan jag säga. Kan verka tråkigt men jag har i princip sovit hela tiden som inte Lava har varit här. Känns som att jag sovit ikapp sovtiden jag förlorade under höstterminen.

Ambitionen var att jag skulle träna, sy färdigt massa saker, söka jobb, rensa i alla garderober. Istället har jag sovit. Och ätit sjukt mycket Ben&Jerrys. Och låtit Fredrik laga all mat. Och inte sytt nånting, däremot suttit i soffan och virkat två små amigurumisar. Ett akutläkarbesök, en antibiotikakur och ett häxigt grötomslag på mina stackars bihålor har jag hunnit med också.

Nu försöker jag förstå hur jag ska lyckas med den här sista terminen. En terapimiddag med lillebror ikväll får bli en början. Inte träffat honom sedan jul. Jag saknar mina människor! Har inte råd att åka till Milla, har inte lyckats få till nån lekdejt med Em eftersom alltid är det nån som är sjuk.

Lava kräks.

Jag lovar att jag imorgon ska skriva ett jättepositivt inlägg.