Helomvändning:-)

2010-09-20 | 14:12:30
Idag har jag varit dyster, butter, ledsen, bedrövad, förbannad, you name it efter gårdagens valresultat.

Men så kom jag hem och läste mejlen och fick en jättefin överaskning:-) Jag vann matreshkan som jag skrev om för några inlägg sedan:-) Jag blev jätteglad! Den ska Lava få i julklapp, jag tror hon kommer älska den!

Hihi, detta gjorde min dag:-) Tack Anna och Trull!

F-kassan i ett nötskal...

2010-09-17 | 09:10:07
Snott från Millas facebook-status idag:

"Du har plats 395 i kön. Vi på försäkringskassan jobbar så snabbt vi kan för att så snart som möjligt dumstämpla dig, ifrågasätta dina avsikter och påstå att vi redan tagit hänsyn till dina arbetsuppgifter. Det var ju olyckligt att de flesta av dina kollegor fått havandeskapspeng, men det betyder inte att DU kan få det.  Dina arbetsuppgifter är nämligen inte så belastande som du tror. Tack för att du väntar."

En plysch-Yoda kanske?

2010-09-16 | 15:15:31

I like! Hittas på Åhlens:-)

Tröja till lillebror Johansson...

2010-09-16 | 15:09:27
Nu är lillebror Johanssons tröja färdig:-)

Hoppas den ska passa:-) Nu hoppas vi bara att mamma Milla kan få sin havandeskapspenning så lillebror får växa färdigt i lugn och ro. Denna vecka hatar vi försäkringskassan lite extra....

Vinn en matreshka från Trull i Apans blogg!

2010-09-13 | 08:48:09

Nu har jag tävlat om en sån här fin matreshka i Apans blogg. Kan bli en utmärkt julkapp till Lava :-)  Gör det du med! Tävla här!


Bild lånad av http://guldgris.wordpress.com/

Nu drar jag på dejt....

2010-09-10 | 15:02:15
i mina sjukt sköna långa raggsockor. Tack mamma!

 

Fina va?! Den svarta klumpen i knät är linslus-Ozzy...

 

Lava ska leka med moster Frida och Jerker medan jag och maken går på bio och håller handen.

 

Frida har ALLA fåret Shaun-avsnitt på sin tv. Lycka! Pusselväskan och chipsen följer också med så de ska nog hålla sig sysselsatta:-)

 

Det är jobbigt att vara miljövänlig...

2010-09-08 | 12:25:39
Det innebär ju att man måste ÖPPNA reklamkuverten från både SD och KD så man kan slänga papprena i pappersåtervinningen och de klistriga kuverten i brännbart. Suck...

Lars Ohly och bröstpumparna

2010-09-08 | 09:03:10
Det skrivs, kommenteras och bloggas om Lars Ohlys bröstpumpsuttalande och delad föräldraförsäkring. Själv blev jag faktiskt lite besviken, jag brukar gilla Ohly.

Jag har alltid varit vänster och feminist för de som undrar. Men i denna fråga håller jag inte med. Jag tycker att det vore fantastiskt bra om föräldrarna kunde dela lika på föräldraförsäkringen. Och jag tycker det skulle vara underbart om man man inte blev diskriminerad lönemässigt och anställningsmässigt för att man är kvinna och förväntas vara hemma med barn en lång period. Och jag tycker det är självklart att man ska dela lika på föräldraANSVARET. Dock tycker jag inte att en påtvingad 50/50-delning av föräldraDAGARNA är rätt väg att gå.

Först det här med amningen.
Jag är amningsförespråkare och hoppas och vill att barn ska få möjligheten att helammas i sex månader och delammas så länge de vill. Alla kan inte pumpa! Det är stor skillnad på en bebis förmåga att mjölka ur bröst och en amningspump. Tro mig, jag har försökt. Det mesta jag lyckats åstadkomma med bröstpump är 50ml och det tog typ en timme. Dottern kunde klunka i sig decilitrar på en kvart.

Många barn har det jobbigt med att lära sig äta annan mat och behöver lite längre tid på sig med helamning som alternativ. Har man då en press på sig att vara tvungen att lära barnet äta annan mat så blir det en stressituation för hela familjen och kommer inte att funka.

Sedan den ekonomiska aspekten.
Mångas anledning till att mamman är hemma längre är ju just det att hon tjänar mindre och familjen har inte råd med att pappan ska vara hemma, hur mycket de än vill. Innan vi fick barn så tjänade Jonas ganska exakt 50% mer än vad jag gjorde. You do the math...

Jag vet ju att det är så Ohly o co antar att arbetsgivarna tänker: "DU är mamma och kommer vara hemma mycket - därför får du får dålig lön" och att de därför vill ändra på det förstnämnda. Jag tror att man skulle kunna göra det tvärtom. Lagstifta mot sådan diskriminering så att tanken istället blir: "Du tjänar lika mycket som din man - ni kommer dela lika på föräldradagarna så du blir inte borta så länge."

Nu är det ju ganska ovanligt men min bästa kompis (en mamma) tog tre månaders ledighet med sin yngsta dotter för sedan började hennes utbildning som hon inte ville skjuta på i ett halvår. Pappan tog resten. Den möjligheten ska också finnas. Kort sagt så tror jag att flexibilitet är det rätta när det gäller den här frågan. Jag tror att varje familj är fullt kapabla att avgöra själva vad som är bäst för dem, eftersom allas livssituation ser olika ut.


Så tycker jag! Vad tycker du?





PS.Gillar du det jag skriver?. Glöm då inte att "Gilla" inlägget på bloglovin.com :-)

Helgen i Linköping

2010-09-07 | 14:52:11
Vi har haft en underbar helg!

I fredags efter skolan hämtade Jonas och Lava mig och vi åkte ner till favoriterna i Linköping. Det har varit så himla mysigt! Vi kom fram ganska sent så fredagkvällen blev lite kort, men vi tände ljus och hade jättemysigt och  Lava, Tyra och Märit hann leka en stund innan det var läggdags.

På lördag förmiddag åkte papporna och barnen ut i skogen på äventyr och kantarellplockning och jag och Camilla åkte till ett köpcentrum alldeles själva. SJÄLVA! Det har vi inte gjort sedan 2004.

Tre små glada gummor på väg ut i skogen

 

Äpplepaus


Trots att vi bestämt oss för absolut inte titta på barnkläder så lyckades vi ändå köpa lite vantar och halsdukar till dem... Dock var vi riktigt duktiga och köpte faktiskt kläder till oss själva också. Den förmågan har jag liksom tappat de senaste åren men med lite hjälp från Milla gick det bra:-) Thai-lunch och ett Ikeabesök (Ikea är sjukt litet i Linköping) hann vi också med innan vi åkte tillbaka.

Efter middagen som bestod av Camillas goda "Chicken a la Kinga" och Uffes smarriga coleslaw gick vi på lekparksrunda samt kollade in Tyras skola (shit, vad stor hon är) och Märits dagis och testade deras lekplatser. Lava provade och blev väldigt förtjust i Tyras sparkcykel (julklappstips!). Jag tror att det var denna kväll Lava hittade Märits lasersvärd, sedan släppte hon det knappt förrän vi åkte hem.

På söndagen tog vi en tur till Valla där det finns en massa hästar, getter, höns och ankor att titta på samt en stor lekplats med bland annat ett sjörövarskepp att utforska. Hur kul som helst! Sedan tog en promenad till Gamla Linköping och tittade på turister och köpte godis (skäms på oss) i chokladaffären.

Lycka är att få åka i varukorgen.

(Observera den sjukt snygga Katvigtröjan vi fått ärva av Märit:-)


När vi till sist åkte hem mot Stockholm igen somnade Lava i bilen och sov i två och en halv timme. Jag förstår att hon var trött efter att ha skrattat och lekt konstant i två dar:-)

Det är så himla härligt att få vara bland människor man verkligen trivs hundraprocentigt med, där man kan slappna av och säga precis vad man tänker hela tiden. Människor som känner en utifrån och in, känner till alla brister och även litar på alla ens förmågor. Det är så härligt att kunna få vara förebilder för varandra. Komplettera varandra med våran egen expertis:-) Vad tusan måste ni bo så långt bort för? Vi hinner ju aldrig med allt!

Fast ganska mycket hann vi, förutom allt ovanstående:
  • Borsta Camillas hår. Sätter man det i en tofs så är den tofsen ungefär lika tjock som min vad, så det tar ungefär en vecka att borsta igenom.
  • Prata om genus.
  • Prata om amning ur alla dess perspektiv, även om bufflars amningsstart. Mycket intressant, tack biologen pappa Uffe:-)
  • Känna lillebror Johansson i magen.
  • Läsa Katerina Janouch barnbok om hur bebisar blir till för barnen.
  • Plocka äpplen och baka äppelkaka.
  • Pussla ungefär hundra pussel.
  • Rita en massa teckningar.
  • Dansa loss till Smurfhits.

Tack för en härlig helg kära vän!
Ska försöka lägga upp mer bilder när de är överladdade från kameran:-)

Lite bilder...

2010-09-01 | 09:07:00

Först lite vardagsromantik:-) Måndagsrosor<3

 

 

Sedan ett besök hos gammelmormor och solrosorna tillsammans med mormor. Inviger nya pingvinklänningen som moster Frida köpt.

 

Hon är bedårande nästan jämt....


"Vill ha alla pippitofsarna!"